• 23 apr 2024

Het FD: ijzersterk in doelgroep 25-59 jaar, AB1

Op 4 april publiceerde het Nationaal Media Onderzoek (NMO) de nieuwste bereikcijfers van haar printonderzoek. Van zowel dagbladen als magazines wordt het gemiddeld bereik gepubliceerd. Wat zien we in de laatste cijfers? 

Het FD: ijzersterk in doelgroep 25-59 jaar, AB1

NPMM 2023-III (NMO Print & Merken Monitor2023-III), laat de nieuwe print bereikcijfers van de dagbladen en magazines over de periode Q3-2022 t/m Q2-2023 zien. Het Financieele Dagblad (FD) komt ijzersterk uit dit onderzoek naar voren. De NMO Printcijfers worden elk kwartaal vrijgegeven en in vergelijking tot de vorige publicatie groeit het FD maar liefst 15%. Het Financieele Dagblad is al sinds 1796 dé autoriteit in nieuwsmedia voor zakelijke beslissers. En ook in het heden nog altijd zeer relevant: gemiddeld bereikt deze titel met haar printeditie 102.000 mensen per dag.

NMO biedt relevante insights

Interessant aan de NMO-data is dat het een schat aan inzichten bevat. Wist je bijvoorbeeld dat: 

  • Het FD met afstand het dagblad is met de gemiddeld jongste lezersgroep? De gemiddelde FD-lezer is 47 jaar oud. 
  • De overgrote meerderheid van de FD-lezers bestaat uit 18-67 jarigen? Ook een groot verschil met de andere landelijke dagbladen. 
  • Ruim 8 op de 10 FD-lezers behoort tot de hoogste sociale klasse AB1? 
  • 65% van de FD-lezers minimaal 32 uur per week werkt? 

Het zal geen verbazing wekken dat het FD onder Zakelijke beslissers hét printmedium bij uitstek is. De nieuwe NMO-data toont dit onomstotelijk aan. Het FD realiseert een selectiviteitsindex van maar liefst 383 in de doelgroep Zakelijke beslissers! De kans dat de zakelijke campagne van jouw merk onder ogen komt van deze doelgroep is bij inzet van het FD dus bovengemiddeld hoog. 

Het FD: dé titel in droomdoelgroep voor elk merk

Ook als we iets verder uitzoomen, blijft de FD-lezer een uitermate interessant profiel te hebben. Met behulp van deze nieuwste cijfers kan de FD-lezer als volgt worden omschreven: jong, hardwerkend, midden in het leven, hoog opgeleid en hoog welstandig. Kijk bijvoorbeeld naar de doelgroep 25-59 jaar, AB1. Dit is een uiterst belangrijk deel van de Nederlandse werkende bevolking. Mensen met veelal een goed(betaald)e baan en die op veel vlakken interessant zijn als doelgroep. Denk maar aan hun potentiële uitgavepatroon op de woningmarkt, fashion, travel, food, etc. Welk merk wil deze doelgroep niet bereiken? 

En hoe presteert het FD in deze doelgroep? In een woord: uitstekend! Van alle landelijke dagbladen is het FD in de doelgroep 25-59 jaar, AB1 met afstand het meest selectief. Sterker nog: het FD realiseert selectiviteitsindex 157 en is daarmee het enige landelijke dagblad dat überhaupt een index van boven 100 realiseert. De helft van alle FD-lezers behoort tot deze doelgroep.

Is deze doelgroep ook interessant voor jouw merk?

Wil je meer te weten komen over hun specifieke mediagedrag? Daag ons uit en stuur de campagnebriefing vandaag nog naar salessupport@fdmediagroep.nl. Óf neem contact op met je vaste FD Mediagroep-contactpersoon. Groot voordeel: die is zelf ook tussen 25 en 59 jaar en valt in Sociale klasse AB1. Als iemand deze kerndoelgroep dus begrijpt 

Contactformulier

Door dit formulier in te vullen, geef je toestemming voor de verwerking van je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement