• 11 dec 2023

Meest felbegeerde ondernemersprijzen voor de 20e keer uitgereikt

Nederland kent meerdere ondernemersprijzen. Vaak betreft dit juryprijzen of prijzen waarvoor stemmen moeten worden geworven. Het Financieele Dagblad pakt het echter al jaren anders aan en kijkt met een zo objectief mogelijke blik naar de meest succesvolle ondernemingen.  

Eind november reikte het FD voor de twintigste maal de FD Gazellen uit en keek hierbij enkel en alleen naar de cijfers. Bedrijven die de afgelopen drie jaar elk afzonderlijk jaar minimaal 20% omzetgroei hebben gerealiseerd (en het laatste jaar winst hebt geboekt) komen in aanmerking. Een waardering van vakmanschap, ondernemersgeest én bovendien een uiterst objectieve methodiek.

Meest felbegeerde ondernemersprijzen voor de 20e keer uitgereikt

Ondernemers delen successen

Dit jaar namen in totaal ruim 1.000 ondernemingen het felbegeerde beeldje in ontvangst. En hier is men trots op! Dit heb je bijvoorbeeld in de maand november op je LinkedIn-timeline kunnen zien. Die stroomde vol met ondernemers die hun netwerk duidelijk willen maken dat zij door dé financiële autoriteit in de Nederlandse media zijn onderscheiden. De interesse naar FD Gazellen is op meer plekken zichtbaar. Zo geeft een opdracht in Google Search op ‘FD Gazellen 2023’ 188.000 resultaten. In Google Trends zien we in november duidelijke pieken in het zoekvolume op de term ‘FD Gazellen’, maar ook op bijvoorbeeld ‘ondernemersprijs’, ‘ondernemerschap’ en ‘ondernemen’.

FD Mediagroep realiseerde via een uitgebreide advertisingcampagne ook veel aandacht voor FD Gazellen. Op 24 november werden alle 1.000 FD Gazellen van dit jaar in het zonnetje gezet in een 2/1 advertentiepagina in Het Financieele Dagblad. In het FD Gazellen dossier wordt gedurende de looptijd van de FD Gazellen- campagne aandacht besteed aan inspirerende ondernemersverhalen. Bovendien verschenen er in de aanloop naar de uitreiking 5 afleveringen van de FD Gazellen podcast, die ook terug te luisteren is op https://fd.nl/dossier/fd-gazellen. 

And the winner is…

Uit alle FD Gazellen van dit jaar werd een Top 100 samengesteld. Hiervoor zijn alle ondernemingen op drie metrics gerangschikt: omzetgroei, relatieve werknemersgroei en winstmarge. De omzetgroei telt hierin twee keer zo zwaar als de andere twee componenten. Het Brabantse GP-Connect, een uitzendbureau voor koks en obers, kwam het hoogst uit deze rankings naar boven. Zij mogen zich een jaar lang de landelijke winnaar van de FD Gazellen noemen.

Wil je de hele Top 100 van de FD Gazellen zien? Bekijk de lijst hier!