• 8 nov 2023

Napleiten grote winnaar Dutch Podcast Awards

Napleiten is tijdens de Dutch Podcast Awards verkozen tot beste podcast van Nederland. In deze BNR Nieuwsradio-podcast praten misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra met advocaten en officieren van justitie over geruchtmakende strafzaken. 

Napleiten grote winnaar Dutch Podcast Awards

Van wietplantages gerelateerde ripdeals tot een crime passionele, of een ex-TBS-er die opnieuw in de fout gaat.

In iedere aflevering van Napleiten staat één strafproces centraal. De jury noemt de podcast ‘zeer inhoudelijk met sterke gasten en interessante zaken’. ‘Toch is het nooit op sensatiebelust, wat in dit genre niet altijd vanzelfsprekend is. Er zitten slimme format-elementen in waardoor het inhoudelijk altijd begrijpelijk blijft, ook voor niet-juridische luisteraars.’ 

Een vakkundige jury heeft de genomineerden en de winnaars in 13 categorieën bepaald. Die jury bestond uit zestien vertegenwoordigers van verschillende omroepen en podcastproducenten. Naast de juryprijzen was er ook een publieksprijs. De podcastserie Moordzaken nam deze prijs mee naar huis. Voor de publieksprijs zijn dit jaar ruim 25.000 stemmen uitgebracht. 

Alle categoriewinnaars van de Dutch Podcast Awards 2023 vind je hier: https://podcastawards.nl/podcast-napleiten-beste-van-nederland-2023/.

BNR viel in twee categorieën in de prijzen: 

De Taxi Oorlog (categorie: Nieuwkomer) 

Napleiten (categorie: Chatcast Informatief) 

In de Taxi Oorlog beschrijft journalist Sander ’t Sas hoe liberalisering van de taximarkt tot grootschalige rellen leidde in de hoofdstad. Twintig jaar later durven de betrokkenen het échte verhaal te onthullen. Deze zes afleveringen van deze spannende podcastserie trokken reeds 250.000 luisteraars (en dit aantal loopt nog steeds op). 

Kans: verhoog je naamsbekendheid in de juridische branche 

Napleiten mag zich nu een jaar lang de beste podcast van Nederland noemen. Daarnaast gaat het ook cijfermatig uitstekend: in de maandelijkse Audify Podcast Standaard zien we deze titel snel omhoog klimmen. In de maand september behaalde Napleiten positie nummer 6, met gemiddeld 100.000 luisteraars per week. Slechts 5 podcasts in Nederland werden dus vaker beluisterd. Als sponsor van een podcast kun je rekenen op de onverdeelde aandacht van de luisteraar. Een unieke kans ligt dus voor het grijpen!