• 13 jul 2022

De enorme impact van audiocampagnes op merken

– Persbericht –

Een onderzoek onder 20 campagnes met elk 700 respondenten

Adverteerders die willen groeien op merkbekendheid en merkoverweging zijn het beste uit met een audiocampagne. Aldus een groot en uniek onderzoek naar 20 audiocampagnes bij BNR Nieuwsradio. Van alle kanalen die je als adverteerder tot je beschikking hebt, blijkt audio de grote winnaar te zijn.

De enorme impact van audiocampagnes op merken

Een nooit eerder vertoond onderzoek

In de eerste zes maanden van 2022 heeft FD Mediagroep in samenwerking met Brand Metrics 20 campagnemetingen gedaan. De metingen verliepen via BNR.nl en aan elke meting deden gemiddeld 700 luisteraars van BNR mee. De respondenten werden gevraagd naar merkattitude, luistergedrag per kanaal en naar de reclameherinnering tijdens de campagne.

Alle vormen van audio-advertising onder de loep

Bij het onderzoek werd gekeken naar alle vormen van audio-adverteren: rondom podcasts, op de livestream en op de lineaire (digitale) radio. Voor elke vorm van audio-advertising werd inzichtelijk gemaakt wat de impact was op onder andere de gemiddelde merkbekendheid en de gemiddelde merkoverweging.

De belangrijkste inzichten

De conclusie van het onderzoek: audio-advertising heeft een grotere impact op de KPI’s van een merk dan elk ander digitaal communicatiekanaal. In vergelijking met traditionele online display campagnes bleek het effect zelfs bijna twee keer zo groot te zijn.

Job van Wagensveld, Commercieel Directeur FD Mediagroep:

“Wat we intuïtief al dachten, zien we nu terug in de resultaten van dit merkonderzoek. Audio is een supersterk medium voor het bouwen van merken. En dat hebben we nu ook per afzonderlijk audiotype inzichtelijk kunnen maken. Met de eerste resultaten van dit unieke onderzoek laat FD Mediagroep zien voorop te lopen in de ontwikkelingen binnen het alsmaar ontwikkelende audiolandschap.”

 

Anders Lithner, CEO Brand Metrics:

“This really is a win-win partnership. The measurements clearly demonstrate the power of audio in creating brand lift. Simultaneously it pushes us at Brand Metrics to develop our tech and understanding of the podcast and streaming space. We look forward to further expanding the insights on when and how to use different audio channels.”

 

Meer informatie over dit onderzoek

Voor meer informatie over dit persbericht of over het onderzoek kunt u contact opnemen met: Jacomien van Doorn, Manager Digital Advertising via jacomien.van.doorn@fdmediagroep.nl

 

Wil je weten welke media oplossingen het beste passen bij jouw bedrijf? Beantwoord 3 vragen in onze online Media Advisor en ontvang direct en vrijblijvend een advies in je inbox.

Contact opnemen

Benieuwd geworden naar wat de titels van FD Mediagroep voor jouw merk kunnen betekenen op het gebied van audio-advertising? Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op.

Contactformulier

Door dit formulier in te vullen, geef je toestemming voor de verwerking van je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement