• 20 mrt 2024

And the twelve points of the Dutch voters go to: BNR

In aanloop naar de Europese verkiezingen organiseert BNR een aantal verkiezingsdebatten. Twelve points/douze points waarom je als partner niet om de BNR Europese Verkiezingsdebatten heen kunt.

And the twelve points of the Dutch voters go to: BNR
 1. Actualiteit: Van 6 tot en met 9 juni kunnen 400 miljoen Europeanen weer naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen. Sinds de vorige verkiezingen in 2019 is het politiek speelveld in Brussel compleet veranderd door o.a. Brexit, de Europese Green Deal en de oorlog in Oekraïne. BNR Nieuwsradio volgt het politieke nieuws natuurlijk op de voet, maar zoekt ook verdieping en duiding.
 2. Expertise: BNR weet alles van politiek en Europa. Politiek en Europa zitten in BNR’s journalistieke DNA verweven. De parlementaire verslaggevers Leendert Beekman en Mats Akkerman zijn regelmatig ‘op zender’ te horen in verschillende programma’s gedurende de BNR-dag. Daarnaast verschijnt elke vrijdag de podcast Studio Den Haag, die zij samen met Mark Beekhuis maken.
 3. Verweven in BNR-programmering: In programma’s als BNR’s Big Five en BNR De Wereld schuiven regelmatig politici aan vanuit hun specifieke expertise.
 4. Innovatie: Binnenkort start de nieuwe BNR-podcast 100% Europa. Met de Europese verkiezingen in aantocht onderzoekt Europaverslaggever Geert Jan Hahn in welke mate Europa inmiddels in de haarvaten van onze maatschappij zit. Zijn we al meer Europees dan Nederlands? Welke invloed hebben we dan met onze Europese stem op ons dagelijks leven in Nederland? En als iets niet goed is geregeld, moet ik dan boos zijn op Den Haag, of op Brussel?
 5. Meerdere experts: Naast Geert-Jan Hahn behoren Europaverslaggever Stefan de Vries en buitenlandcommentator Bernard Hammelburg ook tot de vaste kern Europa-duiders binnen BNR.
 6. Overzicht in informatie overload: Er komt de komende maanden ongelooflijk veel informatie op de Europese kiezers af. BNR biedt overzicht in de chaos. Alle BNR-podcasts over Europa vind je hier.
 7. Ervaring in organiseren van debatten: BNR heeft veel ervaring met het succesvol organiseren van verkiezingsdebatten. De debatten worden mede mogelijk gemaakt door partners met veel knowhow over de branche. Zo organiseerde BNR in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar debatten met partners als EBN, NVB, ABU, Aedes, Bovag, MKB Nederland en VNO NCW. De evaluaties met deze partners waren allemaal positief en in elk geval één van hen is bij de aankomende debattencyclus in juni weer van de partij.
 8. Presentatie in goede handen: Presentatie van de debatten komt voor rekening van Nina van den Dungen. Zij is een journalist en programmamaker met een dijk aan ervaring. Bij BNR presenteert ze wekelijks het zorgprogramma BNR Beter en de beleggingspodcast Doorgelicht. Ook is ze elke vrijdag sidekick bij de Ochtendspits en invalpresentator voor The Daily Move.
 9. Belangrijke thema’s: BNR organiseert in mei/juni debatten over cruciale Europese thema’s, zoals bijvoorbeeld: Automobiliteit; Stikstof/landbouw; Technologie/AI; Buitenlands beleid/ defensie; Asiel & Migratie; Economie; Arbeidsmarkt; Klimaat & Energietransitie; Democratie/ bestuurscultuur; Ondernemerschap.
 10. Passende locatie: debatten vinden plaats op een in overleg met de partner gekozen locatie. Dit kan op kantoor bij de sponsor zelf zijn, maar ook het auditorium van Dauphine in Amsterdam wordt vaak ingezet.
 11. Bereik: elk debat wordt omlijst door een multimediale campagne op BNR en in het FD. De debatten verschijnen als podcast en worden uitgezonden op BNR (radio- en videostream).
 12. Samenwerken met een journalistieke organisatie: Het BNR Verkiezingsdebat is een 100% journalistiek debat. De gasten kunnen ervan uit gaan dat ze voor een debat van BNR Nieuwsradio zijn uitgenodigd en dat de inhoud onder redactie van BNR Nieuwsradio wordt bepaald. Door deze journalistieke insteek en betrouwbaarheid van het BNR merk, heeft dit debat extra waarde voor zowel de BNR-luisteraar als de doelgroep van sponsor. 

Word partner van de BNR Europese Verkiezingsdebatten

Maak nu gebruik van de unieke mogelijkheid om je hier als merk aan te verbinden: word partner van de BNR Europese Verkiezingsdebatten

Meer weten?

Meer weten over de debatten en de mogelijkheden op een partnership? Neem contact op met je vaste contactpersoon binnen FD Mediagroep of mail naar salessupport@fdmediagroep.nl 

Informatie aanvragen

Contactformulier

Door dit formulier in te vullen, geef je toestemming voor de verwerking van je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement