• 17 nov 2022

FD Mediagroep maakt bekend dat het IPE International Publishers Ltd UK heeft overgenomen

“FD Mediagroep biedt via haar B2B-divisie FD Business nieuws en informatie aan institutionele beleggers en pensioenprofessionals in Nederland. Wij willen ook op Europees niveau een toonaangevende uitgever voor de beleggings- en pensioensector worden. De overname van IPE past uitstekend bij die ambitie,” zegt Jeroen van Dijk, CFO bij FD Mediagroep.

FD Mediagroep maakt bekend dat het IPE International Publishers Ltd UK heeft overgenomen

“IPE heeft zich in 25 jaar ontwikkeld tot de vertrouwde bron van onafhankelijk sectornieuws en informatie voor Europese pensioen- en beleggingsprofessionals, en via haar gespecialiseerde merken – IPE Real Assets en IPE DACH – voor de wereldwijde institutionele vastgoedbeleggingssector, en de Duitstalige (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) regio. Wij blijven investeren in sterke, onafhankelijke redactionele content en zien daarnaast mogelijkheden in regio-specifieke events, Europa-brede dataproducten, geoptimaliseerde abonnementsmodellen en een verbeterd aanbod voor adverteerders,” aldus FD Business directeur en uitgever Mariska van der Westen.

 

“Wij zijn onze oprichters, Piers Diacre en Fennell Betson, veel dank verschuldigd voor hun enorme bijdrage sinds zij IPE meer dan 25 jaar geleden oprichtten. IPE blijft zich inzetten om haar publiek te bedienen met relevante verslaggeving, journalistiek, origineel onderzoek, data, evenementen en andere content, digitaal, persoonlijk en in gedrukte vorm. We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe partner FD Business,” zegt Liam Kennedy, Editorial Director van IPE.

 

IPE mede-oprichter en CEO, Piers Diacre: “Samen met mijn medebestuurders Fennell Betson, met wie ik IPE mede heb opgericht, en Liam Kennedy, hoofdredacteur van IPE, verwelkom ik de kans om binnen FD Business de kwaliteit van onze journalistiek, die van de IPE-stal een succesverhaal heeft gemaakt, te waarborgen. Na een aantal jaren nauw te hebben samengewerkt met FD Business, onder andere bij Pensioen Pro, onze joint venture tot 2019, ben ik ervan overtuigd dat FD Business een goed thuis zal bieden aan IPE en haar familie van merken – IPE, IPE Real Assets, IPE DACH, IPE Reference Hub en IPE Quest.”

Over FD Business

FD Business is de B2B-divisie van FD Mediagroep. Haar publicaties Pensioen Pro, Energeia, Impact Investor en gelieerde titels PropertyNL en PropertyEU bieden redactioneel onafhankelijke, betrouwbare need-to-know informatie aan professionals en beslissers in toonaangevende sectoren.

 

Over IPE

IPE International Publishers Ltd is opgericht in juli 1996 en is uitgever van Investment & Pensions Europe (IPE), de toonaangevende Europese publicatie voor institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en hun adviseurs en dienstverleners, en gelieerde titels zoals IPE Real Assets en IPE DACH.

 

Meer informatie?

Contactformulier

Door dit formulier in te vullen, geef je toestemming voor de verwerking van je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement