• 5 jan 2021

BNR wijzigt programmering

BNR Nieuwsradio vernieuwt haar programmering vanaf 4 januari 2021. ‘We volgen je in het ritme van je dag’, zegt Mireille van Ark, hoofdredacteur van het radiostation. ‘BNR luister je altijd, wanneer je maar wilt, op de manier die bij jou past.’ De veranderingen die plaatsvinden zijn grotendeels gebaseerd op het veranderende luistergedrag en onderzoek onder de luisteraars van de zender.

 

BNR wijzigt programmering

De vernieuwing bestaat in de basis uit wijzigingen in de FM programmering van de zakelijke nieuwszender.

‘Zo zijn we begonnen met het aanscherpen van De Ochtendspits. We gaan direct in op de belangrijkste headlines en duiden ze voor je. Dat doet onze, door de wol geverfde, presentator Bas van Werven samen met externe experts of interne duiders zoals Bernard Hammelburg, of onze nieuwe collega en huiseconoom, Han de Jong. Zij snappen de materie en vertellen je hoe het echt zit’, stelt van Ark.

‘Mensen met kennis en autoriteit, dat is waarom je BNR luistert. We maken radio die je volledige aandacht vraagt. Slimme radio waar je als luisteraar veel voor terugkrijgt.’

Nieuwe BNR programma’s

Na De Ochtendspits is BNR’s Big Five met Art Rooijakkers of Diana Matroos te horen. Daaropvolgend een geheel nieuw programma met de naam BNR BREEKT.

 

BNR BREEKT: 11-12 uur

‘BNR BREEKT is een programma gemaakt door het jonge supertalent dat hier bij BNR rondloopt. Het is de plek voor een verfrissende, dwarse opinie over het nieuws van de dag afgewisseld met een glimlach’, zegt van Ark. ‘Presentatoren Iwan Verrips of Nina van den Dungen toetsen je eigen vastgeroeste mening, bieden een andere invalshoek en heilige huisjes gaan met zekerheid omver.’

Na onder andere Zakendoen is vanaf maandag 4 januari ook een vernieuwd middagprogramma te horen: BNR In de Middag.

BNR In de Middag: 16-19 uur

‘BNR In de Middag wordt gepresenteerd door een duo waar ik bijzonder trots op ben: Roos Abelman en Donatello Piras. Daar berichtten we hier al eerder over’, vertelt Van Ark.

Dutch Podcast Top 20

‘Om te onderstrepen dat BNR hét innovatieve, zakelijke podcastbedrijf van Nederland is – zo organiseren we al jaren de succesvolle Dutch Podcast Awards – introduceren we de Dutch Podcast Top 20. Een hitlijst op zender voor de beste podcasts van Nederland: een gids in het bos van al die prachtige podcasts die Nederland rijk is. Deze hitlijst hoor je wekelijks, elke vrijdag om 18:30 uur.’

 

Beleef het nieuwe jaar bij BNR

‘Donatello Piras vertelde het al heel treffend in een quote die ik graag nog een keer herhaal: “2021 is het jaar van perspectief, het jaar dat we ons gaan herpakken. Dit is het jaar dat je wil beleven bij een zender als BNR.” We zijn een zakelijke nieuwszender die duidt, verdieping brengt, je de wereld om je heen laat begrijpen. BNR leidt het gesprek.’ sluit van Ark af.

De nieuwe programmering van BNR Nieuwsradio is per 4 januari 2021 te horen. Luister naar BNR Nieuwsradio via FM, BNR.nl, de BNR App of DAB+.

Contact opnemen

Benieuwd geworden naar wat de titels van FD Mediagroep voor jouw merk kunnen betekenen? Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op.

Contactformulier

Door dit formulier in te vullen, geef je toestemming voor de verwerking van je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement