Cases

Unilever: podcastreeks Voeding van Morgen

Doel: Thought leadership, claimen expertise in food & sustainability.

Oplossing: Sponsoring podcastreeks (BNR Original): ‘Voeding van Morgen.’

Unilever: podcastreeks Voeding van Morgen

Achtergrond:

Unilever is één van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van voeding, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Duurzaamheid en innovatie staan bij Unilever hoog op de agenda en het bedrijf werkt daarvoor samen met verschillende partijen, in binnen- en buitenland.

In de podcastserie Voeding van Morgen wil Unilever aandacht vestigen op het vraagstuk: hoe voeden we de wereldbevolking in 2050? Verschillende experts, visionairs, wetenschappers en startups gaan met elkaar in gesprek over interessante ontwikkelingen op dit vlak. Zo kijken zij samen naar de toekomst van voeding. Het eerste seizoen van Voeding van Morgen werd gepresenteerd door Rens de Jong.

 

Unilever over de samenwerking:

“Samen met BNR maakten we de podcastserie Voeding van Morgen. Centraal thema: hoe voeden we in 2050 over de hele wereld 9.000.000.000 monden? Onder leiding van de energieke en nieuwsgierige host Rens de Jong keken we met wetenschappers en experts naar productie, verpakking én de toekomst van voeding in onze samenleving.

De podcast is verspreid via BNR.nl, de BNR app, Spotify, Apple Podcast, andere podcastplatforms en uiteraard via distributiekanalen van Unilever. Daarnaast zette BNR Nieuwsradio haar social kanalen in en vormde een campagne binnen de FDMG-titels een belangrijk onderdeel van het verder aanjagen van de Voeding van Morgen-podcastreeks. Hiertoe werd online display, print advertising (in het FD) en een spotcampagne ingezet.

 

"Als Unilever waren we zeer te spreken over de samenwerking en de expertise van BNR. Na een succesvol eerste seizoen hebben we dan ook besloten om een tweede seizoen te maken.”
Marlous den Bieman Media Relations & External Communications Manager Unilever Benelux

Resultaten:

• De gemiddelde luistertijd van de Voeding van Morgen-podcast lag boven de BNR-benchmark.

• De best beluisterde aflevering was: ‘Met deze slimme trucs eet jij gezond en duurzaam’.

• Gemiddeld bleven bezoekers aan de programmapagina (binnen BNR.nl) ca. viereneenhalve minuut.

• Het tweede seizoen van Voeding van Morgen gaat medio april 2021 van start.

 

Ontdek wat wij voor jou kunnen doen

Onze experts helpen je graag verder. Wij denken graag mee om jouw doelstellingen te behalen. Laat je gegevens achter voor een voorstel op maat.

Contactformulier

Door dit formulier in te vullen, geef je toestemming voor de verwerking van je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement