Het Financieele Dagblad

Bereik ondernemend Nederland

Het Financieele Dagblad is dé nieuws- en inspiratiebron die financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld. Door zijn unieke positie in de markt spreekt het een selectieve doelgroep aan van ondernemende mensen, zowel zakelijk als privé. Waar het FD van maandag t/m vrijdag vooral op het zakelijk leven gericht is, biedt de zaterdageditie inspiratie en verdieping en treedt het binnen in het privédomein van de lezer.

De lezers van Het Financieele Dagblad behoren tot de hogere welstandsklassen en zijn sterk vertegenwoordigd in het hogere topsegment van het bedrijfsleven binnen MKB, grotere organisaties en de overheid. Het Financieele Dagblad bereikt een kwalitatief hoogwaardige doelgroep van ondernemende mensen. Zij zijn de beslissers van Nederland en zij die zich aan hen willen spiegelen.

Benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden?
Wij helpen u graag verder via onderstaand contactformulier of via +31 20 592 8585.
Bekijk hier de aanleverspecificaties:

Online

Print

DE KRACHT VAN HET FINANCIEELE DAGBLAD

Onafhankelijk

Bestaat uit onophoudelijke en onvoorwaardelijke waarheidsvinding, respect voor de feiten en de onafhankelijkheid ten opzichte van politieke stromingen of religies en commerciële belangen.

Ondernemende doelgroep

De lezers van het FD behoren tot de hogere welstandsklassen en zijn sterk vertegenwoordigd in het hogere topsegment van het bedrijfsleven binnen MKB, grotere organisaties en de overheid.

Zakelijk & Privé

Waar het FD van maandag t/m vrijdag vooral op het zakelijk leven gericht is, biedt FD Weekend inspiratie en verdieping en treedt het binnen in het privédomein van de lezer. Het FD omarmt de lezer de hele week.

Verbinden

Het FD heeft een sterk netwerk van mensen met ondernemersmentaliteit. De FD lezer kan zijn netwerk opbouwen en onderhouden. Dit gebeurt onder meer via vele tientallen fysieke bijenkomsten per jaar.

154000

dagbladlezers ma-za

1430200

unieke bezoekers p.m.

47363

print oplage

78094

digitale oplage

Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad is dé nieuws- en inspiratiebron die financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld. Waar Het Financieele Dagblad van maandag t/m vrijdag vooral op het zakelijk leven gericht is, biedt de zaterdageditie FD Weekend inspiratie en verdieping en treedt het binnen in het privédomein van de lezer.

Specials

FD Outlook laat zien hoe technologie doordringt in elke vezel van ons werk en leven, en wat dit betekent voor de strategie van bedrijven en de overheid. FD Pensioen is een halfjaarlijkse bijlage bij de krant die ingaat op alle relevante onderwerpen omtrent pensioen: onder andere het pensioenstelsel van de toekomst, de betaalbaarheid, de solidariteit tussen jong en oud en de verplichtstelling komen hier aan bod. Tempus is een luxe glossy over horloges, juwelen en business, dat twee keer per jaar bij de krant op dinsdag verschijnt.

FD.nl biedt doorlopend het laatste nieuws en duiding over de beurs, financiële wereld, economie, politiek en ondernemen. Bezoekers kunnen door middel van trefwoorden hun eigen gepersonaliseerde nieuwspagina samenstellen. Voor alle nieuwsberichten, analyses, achtergrondartikelen en interviews van de FD-redactie geldt dat deze direct online beschikbaar zijn voor de bezoeker. Via de FD App heeft de lezer het laatste nieuws inclusief de realtime beurskoersen altijd en overal beschikbaar.

Events

Gedurende het jaar organiseert het FD meerdere events. De bekendste is de FD Gazellen; dé jaarlijks terugkerende competitie waarbij het FD de FD Gazellen Awards uitdeelt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Andere succesvolle events die door het FD worden georganiseerd: FD Circle, The Challenge, Personal Finance, Het Financieel Diner, enz.

Het FD helpt mij om betere beslissingen te maken.

FD lezer

In de tijd van de FD campagne zagen we de traffic naar onze website verdubbelen. Omdat de doelstelling naamsbekendheid was, waren we extra blij verrast met enkele nieuwe klanten.

Mariette van Brussel / Kantoordirecteur bij Legal People

Het FD geeft mij overzicht in het huidige ondernemersklimaat.

FD Lezer

Het FD heeft een unieke positie in het medialandschap. We maken ons druk over de echte feiten, we zoeken naar het diepere inzicht en we richten de blik op ondernemerskansen.

Jan Bonjer / Hoofdredacteur FD

FD Lezers:

is vertegenwoordigd in de hoogste welstandklasse (W1 of W2) 0

heeft een bruto huisinkomen van 2x modaal of hoger (minimaal € 69.000 per jaar) 0

is vertegenwoordigd in de hoogste sociale klasse (A of B1) 0

Whitepaper over de gebruikers van FD.nl en BNR.nl

Maak kennis met de digitale community van FD Mediagroep. Bereik harde werkers, hoog opgeleide carrièremakers en een koopkrachtige doelgroep. De macht en kracht van Nederland in zowel MKB als Groot Zakelijke Markt.

LEES MEER
Cover FD Transformers 2017

FD TRANSFORMERS

Transformers 200: een ranglijst van grote Nederlandse bedrijven die toonaangevend zijn in de digitale transitie. Het FD en Vlerick Business School kijken diep in de machinekamer van de 200 grootste Nederlandse bedrijven. Een onderzoek naar wie het spel echt in de vingers heeft. Dit onderzoek biedt unieke inzichten in de do’s en don’ts van digitalisering. Bekijk hier de resultaten. In Juni 2018 verschijnt Transformers 200 weer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

LEES MEER

Audience Targeting

Audience en segment targeting biedt de mogelijkheid om beter te kiezen aan wie je de advertenties laat zien. FD Mediagroep heeft, door onder andere de Paywall bij FD.nl, een goed inzicht in zijn doelgroep. Dit inzicht kunnen we gebruiken om campagnes nog gerichter te targeten op een specifieke doelgroep. Benieuwd naar de targeting mogelijkheden? Neem contact op met salessupport@fdmediagroep.nl.