• 15 dec 2022

FD Weekend uitgeroepen tot Europese Krant van het jaar

PERSBERICHT – De weekendeditie van Het Financieele Dagblad is bekroond met de titel European Newspaper of the Year. FD Weekend won met het nieuwe katern ‘Voor.kennis’ de jury’s ‘special recognition’.

FD Weekend uitgeroepen tot Europese Krant van het jaar

Europese prijs voor vernieuwing FD Weekend

In totaal streden dit jaar 138 Europese kranten uit 22 landen om de prijzen. De belangrijkste prijzen gingen naar, naast het FD, onder meer de Belgische krant De Morgen (categorie ‘Nationaal’) en de Noorse krant Bergens Tindende (‘Regionaal’).

De weekendkrant van het FD is begin dit jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. Begin april werd ook het nieuwe tweede katern Voor.Kennis geboren. De 15-koppige internationale jury zegt hierover ,,Met Voor.kennis wordt de weekendkrant van de toekomst, nu al gedrukt.’’

De jury roemt verder het design en de rijke afwerking. ,,De trend naar een meer ontspannen weekendkrant tekent zich af in veel Europese landen, maar het katern Voor.kennis tilt die trend naar het volgende niveau. Het katern is geniet en na het drukken bijgesneden waardoor het design tot op de randen van het krantenpapier kan worden doorgevoerd.’’ De jury roemt de covers van Voor.kennis en de spreads waarin verhalen worden verteld door middel van infographics.

FD Weekend onderscheidt zich duidelijk van andere weekendkranten in het strakke design en de rijke afwerking

Het is geweldig dat de nieuwe weekendkrant gelijk in de prijzen valt. FD Weekend onderscheidt zich duidelijk van andere weekendkranten in het strakke design en de rijke afwerking. Heel veel collega’s hebben zich bijzonder ingezet om dit resultaat te kunnen bereiken. Met hulp van krantendesigner Mark Porter hebben we een weekendkrant neergezet die fris en vernieuwend is.

Perry Feenstra Hoofdredacteur

Bereik FD Weekend

  • FD Weekend bereikt gemiddeld 134.000 lezers.
  • Van alle landelijke dagbladen heeft het FD met afstand het jongste lezersprofiel.
  • De gemiddelde FD-lezer is 47 jaar oud, de andere landelijke dagbladen kennen een gemiddelde leeftijd tussen 55 en 59 jaar.

 

  • FD Weekend heeft een sterk profiel binnen interessante doelgroepen als B2B (selectiviteitsindex 266), C-level (index 484), Hoog welstandigen (index 217) en Sociale klasse A (index 208).
  • Een aanzienlijk deel van de FD-lezerskring is woonachtig in de Randstad.

 

Bron: NPMM – 2022 III

1 Enthousiast team van projectmanagers, content strategen en specialisten

bij alle branded content en sponsorsamenwerkingen

10% Uplift in bekendheid

Uplift in bekendheid

23.000.000 Pageviews p/mnd

Desktop + app

23.000.000 Pageviews p/mnd

Desktop + app

Meer weten?

Lees in dit artikel Europese prijs voor vernieuwing FD Weekend meer over de gewonnen prijs.

Actie: speciaal cadeau om dit samen met jou te vieren

Voor de snelle beslisser hebben we een mooi cadeau. Boek een 1/1 of ½ pagina op een zaterdag in januari en ontvang een gratis plaatsing op een doordeweekse dag*. Maak jij gebruik van dit cadeau? Neem dan contact op met je accountmanager.

* Er geldt op=op en zolang de voorraad strekt:

Posities afgesproken op zaterdag gelden niet voor de doordeweekse plaatsing. 

Actieperiode: 01 t/m 31 januari 2023. De plaatsing doordeweeks vindt in januari plaats en niet later in het jaar.

Informatie aanvragen

Contactformulier

Door dit formulier in te vullen, geef je toestemming voor de verwerking van je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement