• 22 nov 2022

Facelift voor BNR

Na ruim 10 jaar heeft BNR een nieuwe huisstijl. Door de sterke groei en innovatie in podcasts en visuele radio, groeide de behoefte om de signatuur van BNR door te vertalen naar een originele en vernieuwende merkidentiteit. De herkenbare microfoon en het kenmerkende BNR-geel zijn het vertrekpunt voor de nieuwe huisstijl, die over alle visuele uitingsvormen te zien is.

Facelift voor BNR

Samen met strateeg Arnout Visscher is gewerkt aan de definitie van de merkwaarden. De pay-off ‘Blijf Scherp’ is een product van dit traject. Marketingmanager Sharine de Rooij: “Dit afgelopen voorjaar werd duidelijk dat de merkidentiteit en huisstijl tekort schoten. Wat je op je scherm zag bleef achter bij de ontwikkeling en dynamiek van BNR.”

In samenwerking met strategisch creatief bureau D8 is de merkidentiteit en positionering verder aangescherpt. D8 heeft een stijl ontwikkeld die de iconische elementen respecteert en naar een hoger niveau tilt. Graham Sturt, Creative Director D8: “Het sprak voor zich dat we het karakteristieke  BNR beeldmerk moesten omarmen. De nieuwe stijl laat verder veel ruimte en vrijheid voor expressie, maar zorgt ook een overtuigende en herkenbare signatuur” .

Zo heeft de gele microfoon een subtiele maar effectieve facelift gehad. Ook zijn onder andere de typografie en het kleurenpalet aangepast. De Rooij: “De nieuwe ‘brand identity’ is schaalbaar en heel praktisch toepasbaar. Maar belangrijker: het is een directe weergave van waar BNR voor staat en wat we onze luisteraars willen bieden. Daarom werkt het.”

Podcasts eigen smoel

"Onze podcasts hebben nu een eigen smoel, de energie spat er vanaf. Ik kijk uit naar de komende periode waarbij ook de studio's een metamorfose ondergaan."

Marc Adriani Hoofdredacteur

Volledig persbericht

Over BNR Nieuwsradio BNR Nieuwsradio is dé nationale zakelijke zender en houdt ondernemend Nederland 24 uur per dag op de hoogte van al het nieuws. Live en on demand, via de radio en via podcasts. Fris en opgewekt van toon, altijd scherp en up-to-date. BNR Nieuwsradio zorgt voor snelle duiding en heldere verdieping. Topjournalistiek met intelligente programma’s, spraakmakende presentatoren, spannende debatten en speels vermaak. Over FD Mediagroep FD Mediagroep is de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland. FD Mediagroep biedt ondernemers, bestuurders en beslissers toegang tot actuele, onafhankelijke en relevante informatie en het bijbehorende netwerk. Tot dit crossmediale mediabedrijf behoren: BNR Nieuwsradio, Het Financieele Dagblad, Fondsnieuws, Company.info, Energeia, Pensioen Pro, de Jurist en ESB.

Meer informatie

Contactformulier

Door dit formulier in te vullen, geef je toestemming voor de verwerking van je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement