Cases

Het succes achter de sponsoring van BNR Digitaal door Orange Cyberdefense

Doel: Vergroten van naamsbekendheid van dé security provider van Nederland (en Europa).

Oplossing: Sponsoring BNR Digitaal en podcastserie De Cyberstelling.

Het succes achter de sponsoring van BNR Digitaal door Orange Cyberdefense

Achtergrond:

BNR Digitaal is hét leidende programma op de Nederlandse radio over internet, technologie, IT, cybersecurity en telefonie. Presentator Herbert Blankesteijn is als autoriteit op dit gebied al vele jaren werkzaam bij BNR Nieuwsradio.

Elke woensdag om 15 uur is BNR Digitaal vaste prik voor een grote groep vaste luisteraars. Daarnaast is het programma éen van de meest populaire podcasts uit de BNR-stal.

Orange Cyberdefence over de samenwerking

“Al een aantal jaar sponsoren wij het radioprogramma BNR Digitaal. Voor Orange Cyberdefense is dit sponsorship méér dan alleen sponsoren. Wij zien het meer als een heel succesvolle samenwerking, die tweeledig is.
Enerzijds vinden de BNR redactie en onze experts elkaar steeds beter, omdat we vanuit de kennissessie onderwerpen en actualiteiten aansnijden die regelmatig geschikt zijn om in de uitzending te bespreken.

Snel schakelen is essentieel wanneer er actualiteiten zijn waar onze experts een reactie op kunnen geven. Dat gebeurt dan ook geregeld. Dat is voor ons uiteraard een mooie kans om onze visie te delen met de luisteraars, en deze doelgroep nog meer te betrekken bij interessante en actuele cybersecurityonderwerpen.

Anderzijds levert het sponsorship ons belangrijke inzichten in onze merkbekendheid naar aanleiding van het onderzoek dat DVJ jaarlijks uitvoert. Voor ons is dit erg belangrijk omdat dit onderzoek aantoont of onze bekendheid in Nederland groeit en daarmee uiteraard of de doelgroep weet dat Orange Cyberdefense elke dag werkt aan een veilige digitale samenleving.”

Wij zien het meer als een heel succesvolle samenwerking, die tweeledig is.

“Al een aantal jaar sponsoren wij het radioprogramma BNR Digitaal. Voor Orange Cyberdefense is dit sponsorship méér dan alleen sponsoren. Wij zien het meer als een heel succesvolle samenwerking, die tweeledig is. Enerzijds vinden de BNR redactie en onze experts elkaar steeds beter, omdat we vanuit de kennissessie onderwerpen en actualiteiten aansnijden die regelmatig geschikt zijn om in de uitzending te bespreken.

Mark Jenster General Manager

Resultaten:

• Een overgrote meerderheid van de BNR-luisteraars vindt de samenwerking tussen BNR Digitaal en Orange Cyberdefense passend

• Veel respondenten geven daarnaast aan het een goede aanvulling te vinden en noemen de sponsoring duidelijk zichtbaar.

• De exposed groep (geconfronteerd met minimaal 1 van de uitingen) scoort significant hoger op de hele merkfunnel in vergelijking met de groep die niet is blootgesteld.

Ontdek wat wij voor jou kunnen doen

Onze experts helpen je graag verder. Wij denken graag mee om jouw doelstellingen te behalen. Laat je gegevens achter voor een voorstel op maat.

Contactformulier

Door dit formulier in te vullen, geef je toestemming voor de verwerking van je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement