Cases

Het effect van een multimediale audio, print en online campagne door Bluefield

Doel: Zichtbaar impact zien in de merkfunnel door verhogen naamsbekendheid Bluefield.

Oplossing: Sponsoring van radioprogramma Zakendoen, iedere werkdag te horen op BNR Nieuwsradio. De sponsorcampagne bestaat uit een multimediale audio, print en online campagne op de BNR en FD platformen.

Het effect van een multimediale audio, print en online campagne door Bluefield

Achtergrond

Bluefield is een hands-on consultancy organisatie gespecialiseerd in het optimaal afstemmen van het speelveld tussen processen, data, automatisering en rapportages. Zij richten zich op de groot zakelijke markt, met een focus op de finance arena.

Bluefield heeft een grote groeiambitie die aansluit bij de toenemende vraag naar hun diensten vanuit de markt. Om in te springen op die vraag willen zij hun naamsbekendheid onder hun doelgroep vergroten.

Uitdaging en aanpak

Naar aanleiding van Bluefield’s wens om hun brand awareness te vergroten op de Nederlandse markt hebben zij onderzocht welke media hun customerbase consumeert. De grote meerderheid van Bluefield’s relaties bleek het Financieele Dagblad te lezen, en BNR Nieuwsradio te luisteren.

Van 1 maart tot en met 31 augustus 2021 is Bluefield als sponsor van Zakendoen gepromoot op radio, en in een multimediale campagne op de FD Mediagroep kanalen.

Het Partnership met FD en BNR heeft ontzettend geholpen om ons merk onder de aandacht te krijgen bij onze doelgroep. Veel nieuwe potentiële relaties herkennen Bluefield al als we ze benaderen en bij bestaande relaties blijven we ‘top of mind’. Er is veel ondersteuning vanuit FD en BNR waardoor je niet veel tijd kwijt bent. Er wordt goed met je meegedacht en ik ervaar veel flexibiliteit.

Yael Potjer Marketing & Business Development, Bluefield

Concrete aanpak

De sponsorcampagne Zakendoen door Bluefield liep van 1 maart 2021 tot en met 31 augustus 2021:

  • Radiocampagne BNR Nieuwsradio met 3 verschillende audio spots
  • Sponsorpromotie programmapagina bnr.nl/zakendoen
  • Display campagne op bnr.nl/zakendoen
  • Print advertenties in het Financieele Dagblad
  • Social posts Twitter en LinkedIn
  • Onafhankelijk onderzoeksbureau evalueert impact sponsoring

Resultaten

Na 31 augustus 2021 heeft marketing research bureau DVJ Insights onafhankelijk onderzoek gedaan naar het effect van de sponsorcampagne:

  • In vergelijking met een half jaar geleden scoort Bluefield op de hele merkfunnel significant hoger.
  • Met name overweging (+13%) en geholpen bekendheid (+39%) van Bluefield zijn sterk gestegen.
  • Luisteraars en lezers van BNR en bnr.nl geven aan een sterke relevantie, onderscheidendheid en geloofwaardigheid bij Bluefield te ervaren, wat zich vertaalt zich in een significant hogere interesse en activatie richting Bluefield.
  • Associaties met het merk Bluefield zijn op zichzelf al positief, echter weet de campagne dit aandeel positieve associaties nog verder te verhogen en het aantal negatieve associaties te verlagen.

Bent u ons volgende succesverhaal?

Graag gaan we met u in gesprek om te kijken wat wij voor uw merk kunnen betekenen. Vul uw contactgegevens in en wij helpen u graag verder.

Informatie aanvragen

Contactformulier

Door dit formulier in te vullen, geef je toestemming voor de verwerking van je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement