Yes, file! Gebruik de kracht van de spits.

Header FDMG BNR Spitspakket

Yes, file! Gebruik de kracht van de spits.

Je kent het vast wel; extra vroeg vertrokken om op tijd op werk te zijn bij die belangrijke afspraak. Maar helaas, weer file. De filezwaarte is in de eerste drie maanden van 2019 licht gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Uit cijfers van de ANWB blijkt dat de hinder door files op alle A- en N-wegen in ons land in het eerste kwartaal van 2019 met zeven procent is gegroeid. Goed nieuws! Want onderweg hebben luisteraars duidelijk meer aandacht voor de radio dan thuis of op werk.

Meer reistijd = langere luistertijd = meer kans dat de luisteraar met uw commerciële boodschap geconfronteerd wordt.

Ruim 13,2 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder (87%) luisteren naar de radio. Naar BNR luisteren bijna 540.000 luisteraars per week. Ruim 86% luistert ook in de auto. Dé kracht van het luisteren in de auto (veelal in de spits) is dat er sprake is van onverdeelde aandacht van de luisteraar.


3x de kracht van de spits:

  1. Meer aandacht: 35% van alle respondenten heeft onderweg veel tot heel veel aandacht voor de radio (thuis 25% en op het werk 15%). Onderweg is de radio vaak een primaire activiteit. De luisterdichtheid bij radio is het hoogst in de spits. De BNR luisteraars luisteren maar liefst 1 uur en 9 minuten.
  2. Relevante doelgroep: Adverteren in de spits zorgt voor optimale aandacht bij een relevante doelgroep, namelijk de forens. BNR Nieuwsradio bereikt veel zakelijke beslissers (C-level, ondernemers, DGA’s) die vaak luisteren onderweg van én naar het werk. In de B2B-doelgroep is BNR met een index van 334 met afstand het meest selectieve radiostation van Nederland.
  3. Hogere contactfrequentie: De uren doordeweeks tussen 06:00-10:00 uur en 16:00-20:00 uur kennen een hoge luisterdichtheid. Hierdoor bouw je een optimale contactfrequentie op in de spits en creëer je meer impact met een campagne, je komt immers vaker tussen de oren van je doelgroep.

 

Meer weten over het BNR Spitspakket?

Neem contact op via onderstaand formulier.