Vier Wereld Radio Dag met BNR Nieuwsradio

Vier Wereld Radio Dag met BNR Nieuwsradio

Jaarlijks op 13 februari is het ‘Wereld Radio Dag’ (World Radio Day), een dag ingesteld door UNESCO / Verenigde Naties. Op deze dag worden er wereldwijd evenementen georganiseerd door omroepen en radioverenigingen om het belang van vrije en onafhankelijke radio te benadrukken.

Als nieuwszender met de blik gericht op zowel binnen- als buitenland, is BNR een belangrijke speler binnen het Nederlandse radiolandschap. Met programma’s als BNR De Wereld, Boekestijn en De Wijk en de recent gelanceerde podcast BNR Perestrojkast, helpt BNR de Nederlandse luisteraars de situatie in de wereld te duiden. Vandaag wordt dit aanbod nog verder uitgebreid en lanceert BNR de China podcast. Van maandag t/m vrijdag zorgt bijvoorbeeld BNR Zakendoen voor de broodnodige informatie en inspiratie voor ondernemend Nederland.

De continue stroom van informatie over o.a. politiek, economie en maatschappij in het buitenland weet de BNR-luisteraar duidelijk te boeien. BNR-luisteraars zijn ‘heavy users’, iets dat uit blijkt uit cijfers uit het Nationaal Luister Onderzoek over de tweede helft van 2018.

Bijna driekwart van de BNR-luisteraars luistert minimaal 5 dagen per week radio (en ruim 38% zelfs 7 dagen per week!). Binnen deze groep mensen is BNR Nieuwsradio selectief: index 130.

Het Radio Advies Bureau (RAB) heeft speciaal voor Wereld Radio Dag deze radiospot ontwikkelt. Hierin komen onder meer BNR-presentatoren Roos Abelman en Bas van Werven voorbij. Luister hem hier.