Buymedia, het nieuwe transactieplatform voor digitaal adverteren

Buymedia, het nieuwe transactieplatform voor digitaal adverteren

Buymedia, het nieuwe transactieplatform voor digitaal adverteren

FD Mediagroep is samen met BrandDeli, NDC Mediagroep, de Persgroep Nederland, Talpa Networks, Telegraaf Media Groep, RTL Nederland en Ster partner geworden van de nieuwe portal Buymedia. Binnen dit online platform zijn alle digitale advertentieproducten beschikbaar voor media-inkopers. We spraken met Janou Kessels, Director Market Development van Buymedia. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van Buymedia voor uitgeverijen en mediaplanners?

Waarom worden publishers partner van Buymedia?

“Schaal en gebruiksgemak zijn twee essentiële factoren die in het voordeel werken van grote internationale spelers als Facebook en Google. Nederlandse uitgeverijen moeten reageren op de internationale druk op de advertentiemarkt. Daarbij ligt een grote nadruk op samenwerking. De uitgeverijen zien kansen om krachten te bundelen en inkoop te vereenvoudigen.”

Wat zijn de voordelen van Buymedia voor media-inkopers?

“Efficiëntie, standaardisatie en gemak zijn de grootste voordelen van het platform. Het aankoopproces van online advertising in verschillende kwalitatieve mediatitels kon een tijdrovende en intensieve activiteit zijn, met veel mails, telefoongesprekken en Excelfiles die over en weer gestuurd worden. Buymedia vereenvoudigt het aankoopproces voor digitale producten. Media-planners kunnen direct inboeken via het systeem. Ook is het makkelijk om een campagne door te plaatsen in diverse media van verschillende uitgeverijen. Uit ervaringen met het platform in België blijkt dat het afsluiten van media-orders vaak versneld kan worden van een werkweek tot een werkdag. Bovendien kan iedereen met de benodigde autorisatie heel overzichtelijk de status zien van lopende en aankomende campagnes en verkooporders.”

Welke rol speelt Buymedia binnen programmatic?

“Buymedia laat zien welke producten er beschikbaar zijn bij een uitgever. Dan kun je snel tot een passend voorstel komen en een deal ID opzetten. Daarnaast geeft het een media-inkoper een goed overzicht van alle deals die lopen.”

Vervangt Buymedia een Demand Site Platform (DSP)?

“Nee, dat zal het niet vervangen. Het Buymedia-platform legt alle commerciële voorwaarden voor programmatic en directe media-inkopen goed vast op één platform. Deze zijn nu nog verdeeld over verschillende systemen of manieren van communicatie. Andere programmatic inkoopsystemen zoals Google DBM zijn ver doorontwikkeld in het uitleveren van de media.”

Wie levert de software?

“Het Belgische softwarebedrijf Adsdaq.eu beheert de platformen in Nederland en België. Sommige uitgevers verhandelen in België al meer dan 80% van de premium digitale media via Buymedia. De ontwikkelingen in de markt en de positieve ervaringen in België hebben de Nederlandse uitgevers gestimuleerd om met elkaar in gesprek te gaan over de mogelijkheden in Nederland.”

Kan ik interne planningtools aansluiten op Buymedia?

“Ja zeker. Buymedia is een open tool die je middels API’s kan integreren op andere tools. De mogelijkheden kunnen samen met het team van Buymedia besproken worden.”

Handig! Wat is de eerste stap als je met Buymedia aan de slag wil gaan?

“Het gebruik van Buymedia is gratis voor de media-inkopers/mediabureaus. Het platform wordt volledig gefinancierd door de uitgevers. Het enige dat een mediabureau hoeft te doen is zich te registreren op buy-media.nl, daarna neemt Buymedia contact op.”

www.buy-media.nl

Lees hier het persbericht ‘Nederlandse mediapartijen lanceren Buymedia.nl’