BNR Podcast ook te beluisteren via Deezer

BNR Podcast ook te beluisteren via Deezer

Deezer breidt catalogus in Nederland uit met Nederlandse en internationale podcasts

Podcast-fans in Nederland kunnen nu van de beste Nederlandse en internationale podcast content genieten dankzij het onlangs gelanceerde podcast kanaal op Deezer.

Nederlandse gebruikers krijgen hiermee gemakkelijk toegang tot podcast content, waaronder de podcasts van BNR zoals Cryptocast, maar ook tot populaire internationale podcasts zoals The Joe Rogan Experience en The Daily.

Podcasts genieten op het moment wereldwijd een enorme opleving. Uit een in 2019 door Memo2 uitgevoerd onderzoek blijkt dat maandelijks 2.2 miljoen Nederlandse luisteren naar podcasts. Uit Deezers eigen wereldwijde data blijkt dat gebruikers in veel meer dan alleen muziek geïnteresseerd zijn, waarbij er een stijging van 63% te zien is bij maandelijkse podcast consumptie.

‘We zijn ontzettend trots dat we onze Nederlandse gebruikers nu al hun favoriete nationale en internationale podcasts kunnen aanbieden. Net als muziek weten podcasts op hun eigen unieke manier een emotionele band op te bouwen met de luisteraar, of dit nu nieuws, comedy, business of iets anders is. Gebruikers hebben nu de vrijheid om probleemloos te ontdekken en te wisselen tussen muziek en podcasts, wanneer en waar ze willen,’ zegt Hoite Polkamp, Marketing Manager Benelux van Deezer.

Nederlandse Podcast content op Deezer bestaat onder andere uit BNR: de organisator van de Dutch Podcast Awards investeert fors in podcasts, met geweldige content als Cryptocast, De Nationale Autoshow, Beurswatch en Project Binnenhof.

Internationale podcast content op Deezer bestaat onder andere uit:

  • Deezer Originals (met oa The Gorillaz)
  • The Joe Rogan Experience
  • The Daily
  • StarTalk Radio
  • Freakonomics Radio
  • Ted Talks Daily

‘Met BNR willen we onze content aanbieden op alle plekken waar onze luisteraars actief zijn. We zijn daarom erg blij met de lancering van Deezer als distributiekanaal voor onze podcasts.’ – Kris Sloot, marketing manager BNR.

Podcasts op Deezer zijn in Nederland beschikbaar op alle apparaten en voor zowel gratis als betalende gebruikers. Alle podcasts op Deezer zijn hier te vinden:

https://www.deezer.com/nl/channels/podcasts