Longlist Dutch Podcast Awards geopend

bnr presenteert dutch-podcast-awards logo

Longlist Dutch Podcast Awards geopend

Podcast-fans nomineren hun favorieten

Met de opening van de longlist zijn de Dutch Podcast Awards 2019 officieel van start gegaan. Vanaf vandaag kunnen alle podcastliefhebbers in Nederland en België hun favoriete podcast nomineren op www.podcastawards.nl. Na de nominatieronde krijgt een select aantal podcasts een plaats op de shortlist, bij de start van de stemperiode in mei.

Wie wordt de opvolger van Bob, de Beste Podcast van 2018?
Grote winnaar van 2018 was de VPRO podcast-serie Bob, gemaakt door audiocollectief Schik. De Dutch Podcast Awards zijn in 2018 opgericht om een podium aan de podcastmakers te bieden. Anno 2019 luistert bijna twintig procent van de Nederlanders naar podcasts en dit percentage stijgt de laatste jaren hard. Met de Dutch Podcast Awards wil BNR Nieuwsradio het medium en vooral de vele makers een extra stimulans geven.

Van longlist naar shortlist
In de longlist-fase worden alle podcast-liefhebbers opgeroepen hun favoriete podcasts te nomineren. Deze fase loopt van 28 maart tot 1 mei. Op 1 mei wordt de shortlist bekendgemaakt en kan het publiek op de genomineerden stemmen per categorie.

Publieksjury en vakjury
De vakjury is samen met het publiek bepalend voor de uitslag. De juryvoorzitter van 2019 is Michiel Veenstra. De overige juryleden, allen vertegenwoordigers van media, omroepen en uitgeverijen, worden later bekendgemaakt.

Alle podcasts voor de longlist kunnen worden genomineerd op www.podcastawards.nl