Jeroen Dijsselbloem start als columnist in het nieuwe FD

Dijsselbloem foto Peter Boer

Jeroen Dijsselbloem start als columnist in het nieuwe FD

Nog vijf andere columnisten trappen af in eerste week van FD op uniek en handzaam formaat

De voormalige minister van Financiën en ex-voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem publiceert op vrijdag 14 september zijn eerste wekelijkse column in het FD. Zijn column verschijnt in dezelfde week dat de krant op een handzamer formaat uitkomt en met een nieuwe indeling inzet op meer verdieping van het nieuws.

Dijsselbloem zal in zijn bijdragen inhaken op de discussies over de hervorming van de Europese Unie. Zijn eerste column verschijnt tien dagen na de publicatie van zijn boek over de eurocrisis, waarmee Dijsselbloem zijn eerste schreden zet als schrijver/publicist. In het FD zal hij, behalve over Europa, zijn licht onder meer laten schijnen over de ontwikkelingen in het onderwijs.

De ex-minister is niet de enige columnist die in de week van 10 september zijn debuut maakt in de vernieuwde krant. Op maandag brengt het FD voortaan een column van de Britse historicus en schrijver Niall Ferguson. Hij is gespecialiseerd in financiële en economische geschiedenis. Fergusons bijdrage is een vertaling van zijn column in The Sunday Times van een dag eerder. Ferguson woont in de Verenigde Staten en is getrouwd met de voormalige Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali.

In het nieuwe FD verschijnt dagelijks op pagina 2, dus zes keer per week, een ultrakorte column van de hand van econoom Ed Groot. In ‘kleintje Groot’ kantelt de oud FD-redacteur en voormalig Tweede Kamerlid voor de PvdA, economisch nieuws uit binnen- en buitenland.

Andere debuterende columnisten zijn Hilde Sennema (bedrijfshistoricus), Maartje Laterveer (schrijver en journalist die zich vooral verdiept in de vraag wat het betekent vrouw te zijn in de 21e eeuw) en Femke de Vries (voormalig bestuurder van de AFM en tegenwoordig consultant bij &Samhoud).

Econoom Mathijs Bouman blijft twee keer per week schrijven in het FD. René ten Bos, filosoof en Denker des Vaderlands, zal ook blijven bijdragen als columnist.

Het wekelijkse magazine FD Persoonlijk begroet op zaterdag 15 september naast columnist Menno de Bree de nieuwe columnisten Erica Verdegaal en Brenda van Osch.