Het FD lanceert fd • focus

Het FD lanceert fd • focus

fd ● focus geeft ambitieuze (jonge) professionals voor een vast bedrag per maand snel overzicht en toegang tot het beste van het FD met focus op technologie en innovatie.

fd ● focus is een nieuwe native app van de makers van Het Financieele Dagblad. Elke werkdag voor het ontbijt ontvang je met fd ● focus het beste van het FD op je mobiel. Voor minder dan € 2,50 per week ben je snel op de hoogte en begin je geïnformeerd aan je dag. Je ontvangt relevante stukken over tech & innovatie aangevuld met artikelen van het FD die je niet mag missen. Deze stukken worden door de redactie handmatig geselecteerd en herschreven voor mobiel. Met fd ● focus wil het FD beantwoorden aan de behoefte van professionals om snel overzicht en toegang te krijgen tot de voor hen meest relevante selectie nieuwsartikelen van het FD.

Jan Bonjer (Hoofdredacteur FD): “In het huidige digitale tijdperk vraagt een verscheidenheid aan media onze aandacht en toewijding. Vanaf het moment dat de wekker gaat, vechten sociale media, entertainment, nieuws en journalistiek om onze digitale aandacht. Nooit eerder hadden we zo gemakkelijk toegang tot zoveel verschillende mediatypes. Van Netflix tot Blendle. Van fake news tot longreads. Daarbij zien we bij onze professionele doelgroep van het FD een steeds grotere noodzaak om snel en overzichtelijk relevante kwaliteitsjournalistiek tot zich te nemen. Met fd ● focus willen we aan deze behoefte voldoen zonder de journalistieke kernwaarden van het FD uit het oog te verliezen.”

fd ● focus biedt in 7 artikelen toegang tot de essentie van het nieuws met focus op tech en innovatie. In 2018 zal fd ● focus worden aangevuld met 2 andere domeinen: financiën en ondernemerschap.

De app is beschikbaar voor Android en iOS.  Redactioneel uitgangspunt is dat fd ● focus de essentie van het nieuws in één oogopslag weergeeft. Daarbij krijgt de lezer toegang tot de bij dit nieuws behorende achtergrondartikelen en updates op FD.nl. fd ● focus is alleen verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store voor € 9,99 per maand (introductieprijs).

Met fd ● focus zet het FD een belangrijke volgende stap op weg naar een toekomstbestendig businessmodel. De krant schakelde al definitief over naar een platform-onafhankelijke, omnichannel aanpak, met FD.nl als hoofduitgave. fd ● focus is de eerste digitale subuitgave van het FD.

Meer informatie: fd.nl/focus