FD Mediagroep wint AMMA Award in de categorie ‘beste media-innovatie’ voor Smart Radio & Smart Journalism!

amma award foto

FD Mediagroep wint AMMA Award in de categorie ‘beste media-innovatie’ voor Smart Radio & Smart Journalism!

Smart Radio & Smart Journalism zijn bekroond met de titel “beste media-innovatie” op de AMMA Awards uitreiking van 2019.

De AMMA Awards zijn al 19 jaar dé mediaprijzen voor de beste campagnes, opvallendste concepten en grootste talenten. Op de avond van donderdag 16 mei 2019 vond de uitreiking plaats op het festivalterrein Thuishaven, tijdens de eerste editie van allOut, hét mediafestival van Nederland. Deze vakprijs wordt één keer per jaar uitgereikt aan mediaprofessionals en -bedrijven voor hun uitzonderlijke prestaties in het voorgaande jaar.

De personalisering van nieuws: Smart Radio & Smart Journalism
BNR Nieuwsradio loopt met Smart Radio voorop in de toekomst van radio. BNR levert met Smart Radio gepersonaliseerd nieuws, afgestemd op de persoonlijke voorkeuren van de luisteraar. Dit wordt gerealiseerd door de segmentatie van BNR-audio in samenhangende, korte fragmenten over één onderwerp, op basis van geluidskenmerken en tekstuele kenmerken. Daarnaast ontwikkelt Smart Radio zich op het geautomatiseerd herkennen van de belangrijkste onderwerpen in audiofragmenten.

Het Financieele Dagblad innoveert met Smart Journalism door het geautomatiseerd herkennen van de belangrijkste onderwerpen in FD-artikelen en het aanbevelen van artikelen voor gebruikers. Daarnaast werkt FD Mediagroep aan het automatisch genereren van samenvattingen van één of meerdere FD-artikelen. Dit wordt gerealiseerd door AI-based generatie van nieuwe, leesbare en grammaticaal correcte zinnen die de inhoud van het artikel correct weergeven.

Podcast experience
Tijdens de allereerste editie van het allOut festival stond ook de podcastcar van BNR klaar om de gasten van het festival te ontvangen. De gasten kregen enkele vragen over hun mening wat betreft podcasts. Van het uiteindelijke resultaat wordt een opzichzelfstaande podcast gemaakt.