Pensioen Pro

Voor discussie en kennisdeling in de pensioensector

Pensioen Pro is dé nieuws- en informatiebron voor de Nederlandse pensioen- en beleggingssector. Hier vinden institutionele beleggers en pensioenprofessionals alle informatie die voor hen onmisbaar is.
Pensioen Pro wordt uitgegeven door FD-IPNederland, een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse zakenkrant Het Financieele Dagblad en de Britse pensioenuitgever IPE.

Voor duizenden pensioenbestuurders en grootbeleggers is Pensioen Pro de primaire informatiebron als het gaat om betrouwbaar en onafhankelijk vaknieuws, gedegen achtergronden en haarscherpe analyses. De lezers vertegenwoordigen de Nederlandse pensioen- en beleggingssector in de volle breedte.

Benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden? Klik HIER om onze tariefkaart te downloaden of om uw campagne te berekenen m.b.v. de online rekentool. Sales Support helpt u graag verder via onderstaand contactformulier of via +31 20 592 8585.
Voor de aanleverspecificaties van Pensioen Pro, klik HIER.

Voor de aanleverspecificaties van pensioenpro.nl, klik HIER.

14894

unieke bezoekers p.m.

6164

dagelijkse nieuwsbrief ontvangers

74907

pageviews p.m.

4450

print abonnees

Vakblad

Tweemaandelijks vakblad met pensioen- en beleggingsrubrieken. Analyses, achtergronden en reportages. In elke editie tevens een ‘special’ over een specifiek (beleggings-)onderwerp. Oplage is circa 4.450 exemplaren, waarvan 61% betaalde abonnementen en 39% ‘controlled circulation’.

Duizenden pensioenbestuurders en grootbeleggers vertrouwen op Pensioenpro.nl en de dagelijkste nieuwsbrief voor het laatste nieuws over hun vakgebied.

Pensioen Pro Vermogensbeheergids

De jaarlijkse print-editie van de Pensioen Pro Vermogensbeheergids, met een oplage van 5000, wordt onder andere toegezonden aan 4450+ abonnees van Pensioen Pro.

Netwerkbijeenkomsten en congressen

Pensioen Pro organiseert drie toonaangevende events per jaar. Per event zijn er 150-330 aanwezigen. In maart en oktober staan thema’s rond investeren centraal. In juni is het jaarlijkse Pensioenfonds Awards evenement is het grootste event in zijn soort.

Pensioen Pro Insights

Een interactieve database van pensioenfondsen en vermogensbeheerders. Met analytische tools, exclusieve content, people directory en onderzoeken.

Pensioen Pro is een must-read voor de Nederlandse pensioenfondsen vanwege de interessante, onafhankelijke content.

Toine van der Stee / director General KLM Pension Fund and director of Blue Sky Group

Door dagelijks Pensioen Pro te volgen, ben ik ervan verzekerd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse pensioensector.

Geraldine Leegwater / CEO ABN AMRO Pensioenfonds

Het biedt een geweldige mix van dagelijkste online nieuws en diepgaande artikelen en reportages in het magazine.

Peter Borgdorff / director Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Focuscongres

Op donderdag 14 maart 2019 organiseert Pensioen Pro het Focuscongres met als thema '(Be)sturen in het oog van de storm'. Pensioenfondsen krijgen begin 2019 te maken met een ‘perfect storm’ van veranderingen. Hoe houd je als bestuur de regie?

LEES MEER

Jaarcongres & Awards

In Het Sieraad in Amsterdam vindt op 20 juni 2019 het jaarcongres plaats met als thema 'Voorschot op de toekomst'. Hoe ziet de toekomst eruit, en hoe bepalend is dat voor de pensioensector vandaag? Van AI tot demografie en regelgeving: op dit jaarcongres halen we de toekomst naar voren.

LEES MEER

BeleggersBeraad

Op donderdag 3 oktober 2019 vindt het BeleggersBeraad plaats met als thema 'Het Pensioen Pro Rentedebat'. Wat gebeurt er op rentegebied, wat te doen bij stijgende/dalende rentes, hoe zit het met de reële rente en wat zijn de laatste inzichten op gebied van matching en vastrentende beleggingen?

LEES MEER